Results 1 to 13 of 13

Thread: 04 Krystal bus. Help question lighting

  1. #1
    Member
    Join Date
    May 2010
    Location
    saskatchewan,canada
    Posts
    64

    Default 04 Krystal bus. Help question lighting

    Hy guys had stereo and lights on in back and unit was off. Battery died and now I got no ceiling or any lights in back. Can run side lights from cab but no neon bar strobes LEDs starlight Checked fuses under dash. All appears okay. Is there another panel or ????

  2. #2
    Senior Member LIMOJESS's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    seattle, wa
    Posts
    1,453
    Blog Entries
    1

    Default

    Sounds like your second alternator or third battery

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    May 2001
    Location
    Los Angeles, CA
    Posts
    1,687

    Default

    If I remember the main board for the rear is in the luggage area. Think a panel comes off to expose it

  4. #4
    Member
    Join Date
    May 2010
    Location
    saskatchewan,canada
    Posts
    64

    Default

    hmm lots of battery power flick on rear power from cab and i get nothing i can run the side track lights or whatever runs length of bus above windows. otherwise nothing anyone have any ideas as to certain relays or fuse that may be gone help me

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    May 2001
    Location
    Los Angeles, CA
    Posts
    1,687

    Default

    Try holding down the red battery button on your cab controls while switching on your rear power.Sounds like your auxillary batteries are low and not getting replenished. Have you tried a low amp over night recharge on them?Oh yea and never turn on the back without having the vehicle running. LOL

  6. #6
    Member
    Join Date
    May 2010
    Location
    saskatchewan,canada
    Posts
    64

    Default

    i will try that , which red button, i dont think i have one

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    May 2001
    Location
    Los Angeles, CA
    Posts
    1,687

    Default

    There should be one labled "battery" on you cab controls. They are usually red in krystals maybe not on the busses. It is a momentary switch meaning hold down for on.

    When you press it there should be a clicking from under the hood. Try turning your bus on without starting it and see if you hear that clicking when depressing the button. If not that maybe your issue. That battery switch controls a solenoid that is in between your main vehicles battery and your auxillary batteries. When everything is charged up it goes on automatically. The battery switch in the cab is used in case either your main or aux go dead you can use the power from the charged batteries to "help" the under charged ones. Great for jump starting your bus if you need to.

  8. #8
    Member
    Join Date
    May 2010
    Location
    saskatchewan,canada
    Posts
    64

    Default

    Ya I got no battery button on the bus I have one on the car. Ya getting frustrating. Trying the charge up all batteries. I emailed Krystal. Not sure if they will help

  9. #9
    Senior Member LIMOJESS's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    seattle, wa
    Posts
    1,453
    Blog Entries
    1

    Default

    Steve, buses do not have that red button.

    Look Overhead above the drivers door, that is where the panel is. open it.

    Where are you located? Go get yourself a good electrician or a bus repair facility. Krystall is a very common brand.

    Also fill up your profile and give me your email address. I have the manual on a pdf or you can click on this website http://www.scribd.com/doc/48658796/4...Wiring-Diagram

  10. #10
    Member
    Join Date
    May 2010
    Location
    saskatchewan,canada
    Posts
    64

    Default

    Yes I found a manual and Krystal actually sent me a online version I think. Ya and going to find a bus shop.

  11. #11
    Senior Member LIMOJESS's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    seattle, wa
    Posts
    1,453
    Blog Entries
    1

    Default

    Where are you located?

  12. #12
    Senior Member Cedar Mill Limousine's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Crown Point, Indiana (Northern Indiana)
    Posts
    2,695

    Default

    Did you test the batteries and alternators to see if they are even good? I like to start at the beginning of things.

  13. #13
    Member
    Join Date
    May 2010
    Location
    saskatchewan,canada
    Posts
    64

    Default

    ya checked, thingss are good with alt and battteries. if i flick all rear switches by tv on for lights and then turn on main power above driver. i get a click from above stereo fires up ,tv works i can turn the long row of lights on that are above windows. i use a different switch for that . when i shut off main power i see some of my top leds flicker. thats all i got, when door switch is activated the rows of lights come on. but no other lights

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •